Werkwijze

Een intakegesprek vormt de basis voor de werkwijze van Onderwijsscout. Tijdens deze intake stellen we vragen, luisteren we naar de situatie, wensen en uitdagingen en vertellen we graag meer over onze dienstverlening en werkwijze. Dan gaan we aan de slag. Op zoek naar de juiste match; gedurende het werving- en selectieproces toetsen we de vaardigheden van onze kandidaten op basis van de wensen van de opdrachtgever, de belangen van de kandidaat en onze kennis en ervaring in het onderwijs.

Onze accountmanagers zijn ‘lesbevoegd’ waardoor zij zowel tijdens het sollicitatiegesprek als tijdens een lesbezoek gericht advies kunnen geven en aandachtspunten kunnen benoemen en monitoren. Dankzij de lesbezoeken blijft onze kennis actueel en zijn we continu actief betrokken. Tijdens de lesbezoeken hanteren wij diverse methodieken om de vaardigheden en prestaties van de kandidaat te beoordelen, waaronder video interactie begeleiding en anticiperen wij zonder benodigde tussenkomst van de opdrachtgever op ontwikkelpunten. Vanwege de onderwijsexpertise van onze accountmanagers bieden wij ook uitgebreide coaching trajecten aan op de werkvloer.

Samen met onze kandidaten stellen we indien nodig een persoonlijk ontwikkelplan op afgestemd op (gevraagde) kwaliteiten en minder ontwikkelde vaardigheden en bieden we de mogelijkheid tot het volgen van cursussen. De ontwikkelingen monitoren en meten wij continu, ook op de werkvloer. Daarnaast vervullen we een coachende rol richting onze kandidaten, als onderdeel van onze preventieve benadering ter voorkoming van probleemsituaties.