Profiel

Onderwijsscout is in 2017 opgericht door Najoua el Messaoudi en Vanessa Guttenberg.

Najoua el Messaoudi


Najoua is sinds 2004 werkzaam in en voor het onderwijs in diverse functies variërend van pedagoog tot docent. Dankzij haar achtergrond is Najoua volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen in het onderwijs, weet zij wat er speelt en weet zij goed op de vraag van opdrachtgevers in te spelen. Vanwege haar ervaring en brede netwerk in het onderwijs benaderen schoolbesturen en directeuren van onderwijsinstellingen Najoua graag met vraagstukken rondom onderwijs gerelateerde personeelsvraagstukken.

“Een belangrijke drijfveer van mij is het bijdragen aan het geluk van mensen. Het samen brengen van mensen omwille van dat geluk is een grote inspiratiebron voor mij. Mijn achtergrond in het onderwijs, waar tevens mijn passie ligt, heeft mij gemotiveerd om in het onderwijsveld te ondernemen. Daardoor spreek ik dezelfde taal, en zijn er weinig woorden nodig voor mij om te begrijpen wat een onderwijsteam nodig heeft. Mijn werkplezier haal ik uit het meedenken over-, het meevoelen met- én het oplossen van (strategische) personeelsvraagstukken. Er is geen fijner gevoel dan een schooldirecteur of bestuur geholpen te hebben met een gepaste oplossing op basis van wederzijds vertrouwen, betrokkenheid en commitment. Dat is mijn geluk, en daar doe ik het voor.”


Vanessa Guttenberg


Vanessa is sinds 2007 actief als jobcoach en recruiter. In 2012 heeft zij gekozen voor specialisatie op het gebied van onderwijsrecruitment. Vanwege haar jarenlange ervaring als recruiter en jobcoach, gericht op functies binnen het onderwijs, begrijpt zij als geen ander de noodzaak van coaching en flexibiliteit en kwaliteit als het gaat om uitval, werkdruk en bezetting. In de loop der jaren heeft Vanessa een breed netwerk opgebouwd van flexibel inzetbare docenten.

 

“Verbinden is mijn grote passie. Ik houd ervan om open en direct te communiceren. Leerkrachten waarderen dit en daarom krijg ik vaak te horen dat mijn interesse als oprecht wordt ervaren en dat mijn feedback als respectvol wordt gezien. Een groter compliment kan ik niet krijgen. Mijn kracht ligt in het samenbrengen van de wensen en kwaliteiten van de kandidaat en de wensen en vereisten van de opdrachtgever. Mijn werk doe ik met bevlogenheid en dat kan voor mij niet zonder betrokken te zijn; van begin tot eind.”